Hmmm..redah je la dari membazir kan?Biasa kalau dulu-dulu dengan arwah mama, Ed buat kek pisang guna pisang kapas..emmm memang mabeles rase kek tu..hhmmm baunya tak payah cakap la memang harum walau tak letak esen pisang. Tapi masalah nya sejak Ed tingal di Kajang ni tak pernah lagi jumpa pisang kapas!hahahaha..xtahu la sama ada memang pisang kapas tak de kat sini ke kan?tapi macam mustahil je..ke orang sini panggil pisang kapas dengan panggilan lain???? Hmmmm..pikir je lah..hehhhaha
Okeyh...berbalik kepada kek pisang yer? Ed buat pakai resipi biasa je ni.. guna sukatan cawan je..macam kek pisang kampung gitu.. Sila lah tengok yer gambo-gambo kat bawah nie..rase nak bagi komen pun boleh sanagat! Memang dialu-alukan sangat..hiihihi..
ni panas-panas baru keluar dari oven...
Proses penyejukan: letak atas redai..
Yang ni dah di potong tujuannya untuk tayang rupa dalaman kek Ed nie..hhehe
Ni pun sama. setelah di potong empat segi.. nyum nyum..
p/s: Komen peribadi tentang pisang berangan yan dijadikan kek:
1. rase boleh tahan sedap.. takde beza pun ekceli..
2. Warna tekstur lain sket sebabnya lau guna pisang kapas nampak lagi jalur-jalur hitam pisang.. then warna kuning pun lagi terang..yang ni muda sket..
3. Kesimpulannya kek ni memang sedap! Kalau pernah makan version pisang kapas.. ada sikit je perbezaan dari segi bau dan warna.. yang lain tetap sama!
No comments:
Post a Comment